Mire jó a Voll-féle diagnosztika?

Voll-féle és végpontdiagnosztikai tanfolyamok téma és időpontegyeztetésére létrehozott fórum.

Mire jó a Voll-féle diagnosztika?

HozzászólásSzerző: A. Zoli » 2014.07.16. 16:44

A Voll-féle diagnosztika a bőr megadott pontjain történő elektromos vezetőképesség mérésen alapul.
Az elmélet szerint mért értékek nagysága összefüggésben áll az adott ponthoz tartozó meridián vagy szervben zajló folyamatok intenzitásával. Azaz túl magas érték esetén felfokozott működésre, gyulladásos folyamatokra utal a mérési eredmény, míg a túl alacsony mért érték alulműködést jelez. Az elmélet a ponton mért mutatóesés nagyságának, tehát a mért maximumértékhez képest a pár másodperces mérési idő alatt történt értékcsökkenésnek is jelentőséget tulajdonít. A nagyobb mutatóesés gyengébb regenerációt, működést jelez Dr. Reinhold Voll tanai szerint.
A Voll-féle diagnosztikát gyakran használják állapotfelmérésre, allergia vizsgálatokra illetve étrendkiegészítők bemérésére/kiválasztására is.

Ha érdekli, hogy hol találhatóak a pontok, illetve miről adnak információt az egyes pontokon mért értékek, akkor tanulmányozza ingyenes interaktív ponttérképünket, mely mobiltelefonokon és Androidos tableteken egyaránt használható. Az említett AcuMap EAV alkalmazásunkról további információt találhat a http://acumap.minel.hu oldalon, de androidos eszközre közvetlenül a Google Play-ről tölthető le az alkalmazás az alábbi link segítségével:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.minel.acumap.eav
Avatar
A. Zoli
 
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2011.01.25. 15:07

Vissza: Voll tanfolyamok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron