Oldal: 1 / 1

epekő

HozzászólásElküldve: 2011.12.08. 10:48
Szerző: kikka
Tisztelt Természetgyógyász!

Van egy négy hónapos kislányom, aki még szopik. A terhesség alatt epeköveim lettek, sok apró. Az utóbbi hónapban többször is begörcsöltem, diétáztam. Kérdésem a következő: Májtisztító kúrával elkerülhetem-e a műtétet ill azt, hogy a kövek a hasnyálmirigy vezetékbe jussanak? Valamint, hogy szoptatás alatt lehet-e májtisztítást végezni? Jutnak-e méreganyagok a tejcsatornákba is, vagy minden a beleken keresztül ürül?
Még egy kérdés: Mi a véleménye a szódabikarbónás fürdőről mint méregtelenítés? Jelen esetben kipróbálhatom-e?

Válaszát köszönöm!

Krisztina

Re: epekő

HozzászólásElküldve: 2011.12.08. 11:50
Szerző: H.Nadzsal
Tisztelt Krisztina! A szoptatási időszakban nem ajánlok méregtelenitést! A kövesedési folyamat előrehaladtával pedig valóban lehetnek görcsök. Alkalmankénti görcsoldást ajánlanék. A szoptatási időszak befejeztével azonban mindenképpen utána kellene nézni mi okozza a kövesedésre való hajlamot, és azt kezelni. A Calcium és Magnézium beépülési folyamata azonban felborult és addig mig az nincs a helyére téve addig kövesedésre hajlamos. Ezért a javaslatom addig is: a calcium tartalmú ételek csökkentése javasolt, igy a tejtermékek, sárgarépa, szezámmag... A szódabikarbónás fürdőt sem ajánlom addig, mig szoptat! Utána lehetséges, de az Ön esetében nem a fürdő a megoldás, hanem a táplálkozás helyes beállitása. Mielőbbi javulást kivánok és hosszú ideig való szoptatást.

Re: epekő

HozzászólásElküldve: 2011.12.09. 18:45
Szerző: kikka
Tisztelt H. Nadzsal Ida!

Köszönöm szépen a gyors válaszát! Elgondolkodtatott. Valóban rengeteg sajtot és tejterméket fogyasztottam az utóbbi időben, bár én csak a hormonváltozásnak tulajdonítottam az epekövek megjelenését.
Még egyszer köszönöm és minden jót kívánok Önnek.

Tisztelettel: Krisztina

Re: epekő

HozzászólásElküldve: 2011.12.12. 08:25
Szerző: Dr Leitem Ágnes
Kedves Krisztina!
A szoptatás ideje alatt nem javasolt a méregtelenítés és a máj tisztítása, hiszen minden mobilizált méreganyag a vérkeringés útján bekerül az anyatejbe! A máj méregtelenítése során számolhat a köves epehólyag esetleges begörcsölésére, aminek a következménye a gyors műtéti beavatkozás is lehet. Az epehólyagban kialakuló kövek azért tipikusan a nők körében fordul elő, mert a várandósság során az egyre növekvő baba végül olyan téraránytalanságot okoz a hasüregben, ami epe pangást, majd epe kő kialakulását eredményezi. Tehát, a cél most az, hogy szoptassa a kisbabáját, ne fogyasszon olyan ételeket, melyek emésztéséhez bőséges epe kiválasztásra van szükség. Ilyenek a zsíros ételek, káposztafélék, csemege kukorica, tejtermékek. További jó babázást kívánok! Ágnes

Re: epekő

HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 14:41
Szerző: kikka
Köszönöm szépen!

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de sokáig nem jártam az oldalon. Szeretnék tanácsot kérni. Folyamatosan érzem az epetájékon, vagy ez már a máj nem tudom egy nyomást, mintha egy kő lenne ott. Tompa és erős. A hátam is folyamatosan fáj, görcseim kb 3-4 hetente vannak. Éppen azért kerestem fel az oldalt, hogy megkérdezzem, amit ön is írt, hogy esetemben javasolt-e a májtisztítás? Mert nagyon szeretném megcsinálni, de tartok tőle, hogy egy nagyobb kő esetleg beszorul útközben, vagy begörcsöl az epehólyag és műtét. Szükséges lenne megműtetni magam esetleg előtte? Vagy a műtét elkerülhető? Mit tegyek? Mostanában az étvágyam sem a régi, sajnos a tejem is elapadt a diétázások közben. Szeretnék ettől a tehertől megszabadulni.
Köszönöm válaszát!