térd problémák

Betegségek, tünetek kezelésével kapcsolatos kérdések és válaszok.

térd problémák

HozzászólásSzerző: kycsyerika » 2011.04.01. 16:35

Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Egy 22 éves budapesti egyetemista lány vagyok, és a következő problémával fordulnék Önhöz: Kb. 6 éve jelentkezett nálam, hogy a térdeim környékén lazák az ínszalagjaim. Így időnként ha leguggolok, valami elmozdul, kattan egyet vissza a helyére és szörnyen fáj. Egy ismerősöm azt javasolta kezdjek el futni járni. Így is tettem, javult is a helyzet. Sajnos nem voltam elég előrelátó, így egy alkalommal sikerült túlerőltetnem a térdeimet. Kb. a futás után 1 órával elkezdett szúródni a térdem. Eleinte nem vettem komolyan. Mikor elmúlt, folytattam a futást. Sajnos egyre rosszabb lett a helyzet. Volt, hogy 1-2 napig alig bírtam menni, mert minden lépésnél szúródott. A háziorvosom sajnos semmit nem tudott megállapítani, sem a röntgen vizsgálat. Aztán egy ismerősöm ajánlott egy kitűnő sport orvost, aki pillanatok alatt rájött, hogy kevés a folyadék a térdeimnél, és ha tovább folytatom, porc kopásom lehet. (Sajnos ennek az orvosnak már nincs meg sem a neve, sem a telefonszáma.) Felírtak egy gyógyszert ( a nevére sajnos már nem emlékszem, de nagyon közismert gyógyszer e területen), ami sokadjára sem segített. Azóta is változatlan a helyzet. Bármikor újra kezdtem a kúrát, illetve a futást, mindig előjött a szúródás néhány nap után. Nem tudom, kihez fordulhatnék a megfelelő tanácsért és végleges megoldásért, ugyanis a mostani háziorvosom sem tud mondani semmit. Gondolom, nem kell részleteznem, milyen bosszantó 22 évesen képtelen lenni sportolni, amikor is az életvitelem komolyan megkívánná.
Tudna esetleg ajánlani nekem valami megoldást a problémámra? Illetve azon gondolkodtam, hogy esetleg segítene a gyógytorna illetve az úszás. De ezt sem tudom, hol intézhetném el (9. kerületi lakos vagyok). Azt mondta a háziorvosom, hogy ingyen nem lehet egyiket sem, mert a röntgen felvételen nem látszik semmi. De mint említettem, egyetemista vagyok, ezáltal elég kevés a jövedelmem, nem tudok több ezer forintokat kifizetni. Tehát nagyon fontos lenne, hogy beutalót kaphassak ezekre!
Segítségét előre is köszönöm!
kycsyerika
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2011.04.01. 16:03

Re: térd problémák

HozzászólásSzerző: drmarkovics » 2011.04.04. 12:44

Tisztelt Érdeklődő!

Először is ha a röntgen negativ az nem jelenti azt, hogy a térdet nem kell kezelni.
A víz alatti ún subaqualis torna kitűnő lehetőség, ráadásul államilag finanszírozott kezelésről van szó. Szerintem a IX. kerületben is van erre lehetőség.
Más alternativa. Gyógynövények közül a csalán és a mezei zsurló kíváló erre a problémára. Ezek 1-1 arányú keverékét használva 4 hétig , lényeges javulás érhető el. Az izületek "beolajozása " szempontjából különösen hasznosak.
Népi gyógymód a zselatin használata. Étkezési zselatint kell vásárolni, az azon szereplő elkészítési módot követni. Az elkészített, de már kihűlt masszát kell a térdre kenni és fél órán át rajta tartani. Reggel este ismételhető. Elnézést hogy az orvosi tanácsok között alternativ lehetőségeket is ajánlok, de a leveléből kitűnik, hogy a hagyományos orvosi módszerekkel nem sikerült célt érni.
IBR Systemmel a térdizület porcos és kötőszövetes állományának vérellátás javításával tudunk segíteni. Erre a mágnes nagyon jó.
Egyébként a terhelés során nagyon fontos egy oldalsínes térdrögzítő használata, mely a terhelés során a térd oldalirányú elmozdulásait megakadályozza.
További kérdés esetén keressen. Dr. Markovics.
Avatar
drmarkovics
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2011.01.27. 20:09

Re: térd problémák

HozzászólásSzerző: kycsyerika » 2011.04.04. 17:18

Nagyon hálás vagyok a segítségéért! Minden jót kívánok Önnek!
Üdvözlettel: J. Erika!
kycsyerika
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2011.04.01. 16:03


Vissza: Orvos válaszol

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron